Целият медицински състав, персоналът и пациенти - общо 388 души, са

...
Целият медицински състав, персоналът и пациенти - общо 388 души, са
Коментари Харесай

Медици и пациенти с подписка до общината в Дупница с искане за спасяване на общинската болница

Целият медицински състав, личният състав и пациенти - общо 388 души, са се присъединили в подписка до общината в Дупница с искане да се направи всичко належащо общинската болница да продължи да съществува и да работи. Задълженията на здравното заведение са към 1 милион и 200 хиляди лв..
Ситуацията в болничното заведение е тежка, като за три години бяха заменени шестима медицински шефове, а два състезанието за нов шеф за няколко месеца се провалиха. Нов е плануван за 16 януари следващата година.  Общинските съветници взеха решение за още 90 дни лечебното заведение да се ръководи от хирурга доцент Димитър Недин, който на два пъти не можа да съберем нужната поддръжка, с цел да стане титулярен шеф.
До идната сесия на Общинския съвет съветниците и кметът инж. Методи Чимев ще се срещнат с колектива, с цел да чуят настояванията им. Според ръководителя на общинския съвет Емил Гущеров в града непрекъснато се популяризират клюки, че локалната власт желае болничното заведение да бъде закрита, поради което медиците работят под непрекъснат стрес. Всички ние желаеме болничното заведение да бъде непокътната и това би трябвало да е ясно на всички, акцентира Гущеров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР